زبان آلمانی در کدام کشورها استفاده میشود؟
با بیش از ۹۰ میلیون گویشور بومی در دنیا، زبان آلمانی یکی از ۱۰ زبان زندهی دنیا به حساب میآید که در کشورهای آلمانی زبان اروپا به طور رسمی صحبت میشود. به علاوه فرصتهای شغلی و تحصیلی در این کشورها باعث میشود تا افراد بسیاری سالیانه زبان آلمانی یاد بگیرند تا این زبان در بین ۱۰ تا ۲۵ میلیون نفر به عنوان زبان دوم صحبت شود.
آمار و ارقام
براساس آمار نزدیک به ۱۶% جمعیت قاره اروپا به زبان آلمانی صحبت میکنند و جالب است بدانید در خارج از اروپا و در کشورهای قزاقستان، نامبیا و در جنوب آفریقا این زبان گوینده دارد. همچنین جمعیت آلمانی زبان مهاجر در نیمهی اول قرن ۲۰ام این زبان را وارد بخشهایی از آمریکا، برزیل، نروژ، استرالیا و دیگر نقاط جهان کردهاند. اما کشورهای اروپایی زیر بیشترین جمعیت آلمانی زبان بومی را دارند:
- آلمان با بیش از ۸۰ میلیون نفر
- اتریش با بیش از ۸ میلیون نفر
- سوییس با بیش از ۴.۶ میلیون نفر
- بلژیک با بیش از ۷۵۰هزار نفر
- لوکزامبورگ با بیش از ۳۹۰هزار نفر
- لیختنشتاین با بیش از ۳۵هزار نفر
سالیانه بسیاری افراد از سراسر دنیا به این کشورهای آلمانی زبان به خصوص آلمان سفر میکنند تا از فرصتهای شغلی و تحصیلی و همچنین تسهیلات زندگی این کشور بهرهمند شوند. اما زندگی در کشور و فرهنگی جدید آسان نیست و نیازمند زمان و صبر است و زبان در این مسیر همواره کمک بزرگی به تطبیق با جامعه مقصد کرده است. به عنوان مثال با تسلط به زبان آلمانی توانید در برخی از دانشگاههای آلمان بورسیه شوید و یا پیشنهادهای شغلی بهتری را دریافت کنید.
زبان آلمانی و فرهنگ
یادگیری زبان جدید به همان اندازه که برای ساختن یک زندگی میتواند کمک کند و مهم باشد از جهات دیگر نیز اهمیت دارد. زبان درواقع ابزاری برای انواع تعاملات است. از این رو وقتی زبانی جدید مثل آلمانی را یاد میگیریم نه تنها میتوانیم با مردمی که به این زبان حرف میزنند ارتباط برقرار کنیم بلکه دسترسی ما برای مطالعهی تاریخ و ادبیات، گوش دادن به موسیقی آن کشور و درک بهتر و در نهایت شناخت فرهنگ آن جامعه نیز بیشتر است. آلمان و دیگر کشورهای آلمانی از فرهنگ و هنری بسیار غنی بهرهمند هستند. بسیاری از نویسندگان و هنرمندانی که اهل این کشور بودهاند از تاثیرگزارترین افراد در دنیا به حساب میآیند و آغازگر جنبشهای ادبی هنری بودهاند. گوته به عنوان مثال که متولد فرانکفورت است از چهرههای مهم ادبیات و فرهنگ آلمان است که یکی از پایهگذاران رمانتیسیسم در ادبیات جهان است. هرمان هسه از دیگر افراد برجسته در زمینهی ادبیات آلمان و جهان است. او که در دهه سوم قرن بیستم تبعه سوییس شد قلمی بسیار عمیق داشت و در آخر توانست در سال ۱۹۴۶ جایزه نوبل ادبیات را دریافت کند. از دیگر نویسندگان آلمانی زبان تاثیر گذار بر فرهنگ و ادبیات دنیا میتوان به توماس مان، هاینریش بل، هرتا مولر، پتر هاندکه و دیگر افراد اشاره کرد.
در زمینهی موسیقی نیز شاید بتوان گفت آلمان یکی از کشورهای تاثیرگذارترین میان کشورهای آلمانی زبان در دورهی موسیقی باروک شناخته میشود و باخ از موسیقیدانان برجستهی این دوره است.
آلمانی زبان عجیب و جالب!
زبان آلمانی حقایق جالب بسیاری برای نشان دادن به کسانی دارد که با آن آشنایی ندارند که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- شاید جالب باشد بدانید که این زبان به کلمات طولانیاش معروف است و درواقع طولانیترین کلمهی دنیا را با ۷۹ حرف الفبا دارد.
- با بیش از ۱۳۰ میلیون گویشور بومی و غیربومی، پرگویندهترین زبان مادری دنیا محسوب میشود.
- دیگر نکتهی جالب توجه دربارهی زبان آلمانی، بیان زمان و ساعت است به طوری که برای بیان ساعت به ساعت بعدی اشاره میکنند. یعنی اگر ساعت ۲:۳۰ باشد، نیم ساعت به ۳ شکلی است که گفته میشود که از این نظر به زبان فارسی نزدیک است.
- با اینکه بسیاری زبان آلمانی را زبانی سخت میدانند اما باید دانست که این زبان ۶۰% لغاتش با زبان انگلیسی مشترک است.
- اگر با زبان انگلیسی آشنا باشید میدانید که در انگلیسی اسامی خاص مثل اسم افراد و یا شهرها و کشورها با حروف بزرگ شروع میشوند، اما در زبان آلمانی این اتفاق برای تمامی اسامی میافتد و اگر به نوشتهی یک فرد از کشورهای آلمانی زبان نگاه کنید متوجه میشوید.
- داشتن یک حرف صامت خاص در الفبا از دیگر اتفاقهای عجیبی است که فقط در زبان آلمانی میافتد. ß که یک حرف صامت است درواقع بیانگر دو s در الفبای آلمانی است. اما ماجرا ادامه دارد و این حرف نمیتواند به جای ss ظاهر شود چرا که میتواند معنای یک واژه را عوض کند.
- این زبان جنسیت دیگری نیز دارد. بسیاری از زبانها در دنیا برای اشاره به چیزها و یا افراد دو ضمیر مردانه و زنانه دارند درحالی که زبان آلمانی دارای یک ضمیر دیگر برای اشاره به چیزهایی است که نه مردانه هستند و نه زنانه و جنسیتی غیر دارند.
دیدگاه ها