تفاوت آیلتس و تافل و بررسی دقیق تر این دو آزمون
با خواندن این مقاله، تفاوت آیلتس و تافل را خواهید دانست و یک انتخاب درست بر اساس ویژگیهای شخصیتی و اهداف خود خواهید داشت. در این مقاله به صورت مجزا فرق بین آیلتس و تافل را از نظر چهار مهارت شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتاری (Writing) و مکالمه (Speaking) بررسی میکنیم. علاوه بر این تفاوت آیلتس و تافل را از نظر نوع لهجه، شیوۀ اجرای این دو آزمون، نوع کاربرد و موارد جزئی اما مهم دیگر مقایسه خواهیم کرد. در اتیچر میتواند کلاس زبان آنلاین مدنظر خود را بیابید و در آن شرکت کنید.
آیلتس و تافل مخفف این دو عبارت در زبان انگلیسی هستند: IELTS (International English Language Testing System) و TOEFL (Test of English as a Foreign Language) که در زبان فارسی به معنای «آزمون انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی» و «سامانۀ بینالمللی ارزیابی زبان انگلیسی» هستند. گرفتن مدرک آیلتس و تافل برای افراد زیر خیلی مهم است؛ مدیران و صاحبان کسب و کار (که قصد اخذ اقامت دائم دارند) و دانشجویانی که به دنبال اخذ بورسیۀ تحصیلی، ادامه تحصیل در مؤسسات و دانشگاههای بینالمللی، استخدام در مراکز دولتی و شرکتهای بازرگانی انگلیسی زبان در کشورهایی مانند کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا هستند.
آزمونهای بین المللی رایج زبان انگلیسی
فهرست بخش ها
تفاوت آیلتس و تافل در نوع برگزاری
در پاسخ به سوال آیلتس چیست باید بگوییم این آزمون تحت نظارت سفارت انگلستان، شرکت آیلتس استرالیا و دانشگاه کمبریج انگلیس برگزار میشود که در آن زبان انگلیسی به عنوان زبان بینالمللی سنجیده میشود؛ یعنی شما در قسمت شنیداریِ (Listening) آیلتس لهجههای مختلف انگلیسی را تجربه خواهید کرد. آیلتس تنها به صورت کاغذی برگزار میشود که شامل دو نوع زیر است:
۱. آیلتس دانشگاهی (Academic): کسانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاههای انگلیسی زبان را دارند باید آزمون آیلتس آکادمیک را انتخاب کنند.
۲. آیلتس عمومی (General): کسانی که قصد گذراندن دورههای کوتاه مدت فنی و حرفهای، کار، اخذ دیپلم و اقامت در کشورهای انگلیسی زبان را دارند میتوانند از نوع آیلتس عمومی بهره ببرند.
تفاوت مدرک آیلتس و تافل در مهاجرت
داشتن مدرک آیلتس برای مهاجرت به کشورهای کانادا و استرالیا ضروری است. ما در مقالۀ چگونه نمره آیلتس بالا بگیریم، به طور کامل جوانب مختلف آزمون آیلتس را بررسی کردهایم و به شما پیشنهاد میکنیم مروری بر آن داشته باشید.
آزمون تافل توسط سازمانهای تحت نظر کشور آمریکا برای سنجش ارتباطات انسانی به زبان انگلیسی است که برای فضای دانشگاهی و کلاسی طراحی شده است. یعنی شما در این آزمون با لهجۀ آمریکایی سروکار دارید. تمام سؤالات آزمون تافل چند گزینهای هستند. با استفاده از سایت ای تی اس و واردکردن نام دانشگاه میتوانید از نمرۀ مورد پذیرش دانشگاه مورد نظرتان مطلع شوید یا با واردکردن نمرۀ اکتسابی خود و انتخاب مقطع تحصیلی و کشور مورد نظر، لیستی از دانشگاهها و مراکزی که توانایی تحصیل در آنها را دارید دریافت کنید. نمرۀ این آزمون به سه دستۀ کلی تقسیم میشود:
۱. آزمون تافل کاغذی (TOEFL pBT)
۲. آزمون تافل کامپیوتری (TOEFL cBT)
۳. آزمون تافل اینترنتی (TOEFL iBT)
امروزه با گسترش تکنولوژی تقریباً در بیش از ۹۰ درصد کشورهای جهان، فقط آزمون تافل iBT برای سنجش دانش زبانی بهکار میرود. البته تافل pBT هنوز در کشورهایی با زیرساختهای الکترونیکی و اینترنتی ضعیف مانند عراق، افغانستان، آنگولا، چاد، بوتان، کنگو، لیبی و … برگزار میشود.
در حال حاضر تنها آزمون تافل اینترنتی (iBT) در ایران برگزار میشود. به طور کلی شکل و نحوۀ سؤالات در آزمون تافل یک حالت آکادمیک (دانشگاهی) و علمی دارد و باید به کلمات کلیدی رشتههای گوناگون از فیزیک تا مردمشناسی مسلط باشید. در ادامه بررسی تفاوت آیلتس و تافل، آزمون این دو را در چهار مهارت شنیداری، خواندن، نوشتن و مکالمه باهم بررسی میکنیم.
تفاوت آیلتس و تافل در بخش شنیداری (Listening)
اگر به تفاوت آیلتس و تافل دقیقتر نگاه کنیم، بخش Listening تافل iBT نمونههایی از سخنرانی (Lecture) استادان در کلاسهای دانشگاه، گفتوگوهای دانشجویان با یکدیگر یا گفتوگوهای اساتید و کارمندان به زبان انگلیسی در محیط دانشگاه است.
تفاوت در بخشهای مختلف Listening تافل iBT:
۱. ۲ تا ۳ مکالمه (هرکدام تقریباً ۳ دقیقهاند) خواهید شنید و به ۵ سؤال چهارگزینهای پاسخ خواهید داد.
۲. ۴ تا ۶ سخنرانی کلاسی (۳ تا ۵ دقیقهای) خواهید شنید و به ۶ سؤال چهارگزینه پاسخ خواهید داد.
۳. برای ۳۴ تا ۵۱ سؤال باقیمانده حدود ۶۰ تا ۹۰ دقیقه برای تکمیل این بخش وقت دارید.
تفاوت آیلتس و تافل در لهجه این است که در تافل iBT لهجه آمریکایی است. شما ۲۰ تا ۳۰ دقیقه فرصت پاسخگویی به ۳۴ تا ۵۱ سؤال را دارید. در لیسنینگ تافل iBT از موضوعات مهندسی خبری نیست و تنها در مورد مباحث علوم پایه (هنر و اخترفیزیک و …) مطالبی خواهید شنید. نمرۀ این بخش مثل تمام بخشهای دیگر از ۰ تا ۳۰ خواهد بود.
فرق تافل و آیلتس در خواندن (Reading)
تافل سطح دانش زبان انگلیسی را برای محیط دانشگاهی مورد سنجش قرار میدهد، پس متنهایی که در بخش Reading خواهید خواند تماماً از کتابها، مقالات و متون دانشگاهی انتخاب میشود.
در بخش Reading 3 یا ۴ متن ۷۰۰ کلمهای به تعداد ۱۲ یا ۱۴ سؤال در مدت زمان ۶۰ یا ۸۰ دقیقه پاسخ خواهید داد. شما فقط میتوانید از یک خودکار و کاغذی که مرکز اخذ آزمون به شما میدهد استفاده کنید و حتی امکان استفاده ازDictionary را ندارید؛ پس لازم است دامنۀVocabulary گستردهای داشته باشید. پیشنهاد میکنیم از همین امروز دایرۀ واژگان خود را با تمرین و تکرار افزایش دهید.
تفاوت تافل و آیلتس در بخش نوشتن (Writing)
در بخش Writing تافل iBT باید دو متن کوتاه علمی در مورد دو موضوع بنویسید. ساختار متنها باید به این صورت باشد:
۱. تحلیل و تطابق دو دیدگاه
۲. بیان نظر شخصی خودتان و تحلیل یک موضوع
یادآوری این نکته مهم است که در تمام بخشهای تافل، سواد و دانش شما در به کارگیری زبان انگلیسی سنجیده میشود و دانش تخصصی شما در مورد یک موضوع خاص علمی و دانشگاهی مورد پرسش قرار نمیگیرد. شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که باید روی چه متونی برای کسب نمرۀ خوب در تافل تمرکز کرد؟ تجربه نشان داده است که رشتههای زیر جزو موضوعات جذاب برای طراحان آزمون تافل بودهاند:
۱. هنر: موسیقی، ادبیات، معماری، شهرسازی، صنایع دستی، عکاسی و طراحی صنعتی.
۲. علوم پایه: فیزیک، شیمی، علوم کامپیوتر، هواشناسی، اقیانوس شناسی، زمین شناسی، ستاره شناسی و محیط زیست.
۳. علوم اجتماعی: روانشناسی، تاریخ، مردم شناسی، زبانشناسی، تجارت، آموزش و رسانههای جمعی.
۴. علوم طبیعی: پزشکی، فیزیولوژی، بیوشیمی، بهداشت، میکروبشناسی، حیوانشناسی، گیاهشناسی و آبزیشناسی.
برای کسب نمرۀ بالا در بخش رایتینگ نگارش اصولی و آکادمیک، استفاده از دایره واژگان گسترده، پرهیز از تکرار مکرر عبارت و فعلهای موجود در صورت سؤال و توانایی نوشتن جملات پیچیده و مرکب موارد مهمی است که باید به آن توجه کنید.
ضمناً در تافل iBT کامپیوتر تعداد واژۀ استفاده شده را به شما در بالای مانتیور گزارش میکند اما در آزمون آیلتس باید حواستان به تعداد کلمۀ مورد استفاده باشد.
تفاوت آیلتس و تافل در مکالمه (Speaking)
تفاوت آیلتس و تافل در اسپیکینگ به این شکل است که در آزمون آیلتس شما با یک فرد مکالمه میکنید که این مکالمه به زندگی روزمره بسیار نزدیک است، اما در بخشSpeaking تافل iBT از شما خواسته میشود در مدت زمان محدود دربارۀ مسائل درسی و موضوعاتی که یک دانشجو در محیط دانشگاهی با آن مواجه میشود صحبت کنید. بخش Speaking در تافل به صورتIntegrated است یعنی توانایی شما در ۳ مهارت Listening، Speakingو Reading به صورت همزمان سنجیده میشود. در آزمون تافل شما با کامپیوتر مکالمه میکنید و صدای ضبط شدۀ شما بعداً تصحیح و نتیجه اعلام میشود.
تفاوت انگلیسی بریتانیا و آمریکا
تفاوت آیلتس و تافل از نظر هزینه
این تفاوت، چندان زیاد نیست، اما هزینههای ثبت نام آزمون تافل بر اساس کشور محل برگزاری آزمون و تاریخ ثبتنام متفاوت است مثلاً اگر در آزمونی که کمتر از هفت روز دیگر برگزار میشود ثبتنام کنید، باید هزینۀ بیشتری را پرداخت کنید. همچنین تغییر تاریخ ثبتنام و انصراف از آزمون نیز هزینههایی را در پی خواهد داشت.
تفاوت آیلتس و تافل در مدت زمان آزمون و نمرهدهی
فرق تافل و آیلتس در مدت زمان برگزاری آزمون به این شکل است که آزمون تافل ۴ ساعت و آزمون آیلتس ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه است. مقیاس نمرهدهی در تافل از ۰ تا ۱۲۰ و در آیلتس از ۰ تا ۹ است. هر دو آزمون به مدت ۲ سال از تاریخ انتشار کارنامه معتبر خواهند بود. در پایان توجه شما را به فرق تافل و آیلتس در نحوۀ اجرا نیز جلب میکنیم تا بر اساس شخصیت خودتان بتوانید انتخاب درستی داشته باشید:
۱. اگر شما تایپیست خوبی هستید، بخشWriting تافل iBTبرای شما جذاب خواهد بود.
۲. اگر ترجیح میدهید در بخش Speaking با هدفون و کامپیوتر مکالمه کنید، تافل iBT گزینۀ مناسبی است.
۳. اگر دستخط خوبی دارید و اهل پاسخهای کوتاه هستید، آیلتس گزینۀ بهتری برای شماست.
۴. اگر با لهجههای انگلیسی آشنا هستید و اهل فضای آکادمیک و علمی نیستید، آیلتس انتخاب بهتری برای شماست.
۵. آزمون تافل توسط نرمافزار و آزمون آیلتس توسط مصحح بررسی میشود.
برای کسب اطلاعات تکمیلی و دقیق در مورد تفاوت آیلتس و تافل و جوانب مختلف آن با کارشناسان اتیچر در تماس باشید.
دیدگاه ها