چالش های سال اول دانشگاه کدام چه هستند و چطور میتوان از آنها گذر کرد؟
تا به حال به چالش های سال اول دانشگاه فکر کردهاید؟ به طور معمول شروع هر تجربه جدید، با چالش ها و مشکلات فراوانی همراه است. داشتن شناخت قبلی از این چالش ها می تواند به رویارویی و برخورد بهتر با مسائل کمکتان کند.
فهرست بخش ها
راههای مواجه شدن با چالش های سال اول دانشگاه
شروع دانشگاه پر از چالش های فراوان است. زیرا از محیط دوستانه دبیرستان و سخت کوشی سال کنکور، وارد محیط بسیار متفاوت دانشگاه می شوید. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی چالش های سال اول دانشگاه، شما را برای مواجه شدن با آنها آماده کنیم.
برای رفتن به خوابگاه چه مسائلی را رعایت کنیم؟
اگر محل تحصیل شما خارج از محل فعلی سکونتتان است و مجبور به زندگی در خوابگاه هستید، قطعا با چالشهای زیادی روبرو خواهید شد. اما با رعایت یک سری نکته، میتوانید راحتتر با این موضوع کنار بیایید.
۱.وسواس را در بسته بندی چمدانتان کنار بگذارید
یک برخورد مناسب در برابر چالش های سال اول دانشگاه، این است که در برابر وسوسه بستهبندی کل اتاقتان مقاومت کنید. نکته اول اینکه، هرگز به آن اندازه که فکر می کنید وسایل نیازی ندارید و البته فضای در دسترس شما در خوابگاه، بسیار کوچکتر از اتاقتان است. دومین نکته اینکه، باید پروسه مستقل شدن را تا حد ممکن ساده کنید.
سعی کنید فقط وسایل ضروری را همره خود ببرید. از جمله وسایل ضروری میتوان به وسایل الکترونیکی ( لپتاپ، تلفن، شارژر، USB، آداپتور)، لباس (شرایط آب و هوایی شهر مقصد را در نظر بگیرید)، نوشت افزار، لوازم آشپزخانه، لوازم حمام اشاره کرد.
۲.از شرایط محیطی خوابگاه آگاه شوید
یکی از چالش های سال اول دانشگاه، زندگی در اتاق های دانشجویی است. گاهی اوقات شرایط غیر قابل تحملی پیش می آید که این مشکلات ناشی از فرهنگ های متفاوت افرادی است که در یک اتاق و در کنار هم ساکن هستند.
به طور مثال شاید اتاق شما شرایط مساعدی برای خوابیدن نداشته باشد، یا شاید از نظر گرما و سرما و تهویه مشکلاتی داشته باشد. به همین دلیل بهتر است یک وسیله گرمایشی و سرمایشی کوچک برای خود داشته باشید. همچنین همراه داشتن چشم بند برای زمانی که چراغ های اتاق روشن هستند و شما تمایل به خوابیدن دارید توصیه می شود.
۳.اتاق خودتان را در خوابگاه تزیین کنید
میتوانید با تزیین کردن اتاق، تاثیر برخی از این مشکلات را کمتر کنید. از جنبههای زیباشناختی غافل نشوید. عکس ها و قاب های مورد علاقه تان، گیاهان مصنوعی و طبیعی، چراغ های تزئینی، آینه دیواری و.. به احساس بهتری داشتن در خوابگاه کمک می کنند.
“زبان انگلیسی” مسئله ای مهم در دانشگاه
اهمیت زبان انگلیسی در دانشگاه
یکی از پر اهمیت ترین چالش های سال اول دانشگاه، دانستن زبان انگلیسی است. این مسئله حتی در دانشگاه های برتر کشور نیز وجود دارد. افراد زیادی به خاطر وقف کردن زمان خودشان برای کنکور، زبان انگلیسی را رها میکنند و همین موضوع باعث میشود که مشکلات زیادی در دانشگاه گریبانگیر آنها شود.
چون اکثر استادان دانشگاه از عبارات و اصطلاحات انگلیسی در تدریس خود استفاده می کنند و حتی شاید رفرنس های درسی را انگلیسی معرفی کنند. پس اهمیت این مورد را نادیده نگیرید و اگر زبان انگلیسی شما به حد کافی خوب نیست، بهتر است از سال اول دانشگاه شروع به یادگیری و تقویت مهارت های خود در این زبان کنید. با توجه به این که وقت های آزاد دانشجویان خصوصا در سال اول محدود است، می توانید از روش های متعددی برای تقویت زبان انگلیسی خود استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
روش های ذکر شده در بالا، روشهای کمکی هستند و بیشتر به منظور تقویت زبان انگلیسی به کار می روند. نیاز به استاد زبان را نمیتوان در این موضوع نادیده گرفت!
البته با توجه به این که شناخت کاملی از شهر مقصد ندارید، ممکن است شرکت در کلاس های حضوری و برقراری ارتباط با اساتید زبان در شهر مقصد، برایتان دشوار باشد. و از آن جا که احساس راحتی با استاد زبانتان در پیشرفت شما بسیار موثر است، پیشنهاد ما، اتیچر است.
از این طریق میتوانید به صورت آنلاین و بدون صرف وقت و هزینه جابجایی، زبان انگلیسی را یاد بگیرید. همچنین میتوانید با اساتید زبان بین المللی، جلسه آزمایشی رایگان برگزار کنید و در صورت تمایل اقدام به ثبت نام در کلاس@ها کنید.
سال اول دانشگاه چگونه است؟
به طور کلی دانشگاه مکانی برای درس خواندن، سرگرمی، بازی و کسب خاطرات هیجان انگیز است. اکثر افراد در بیان خاطراتشان به این مضووع اشاره میکنند که خاطرات سال اول دانشگاهشان، تکرار نشدنی است. اما یکی از اصلی ترین چالش های سال اول دانشگاه، تفاوت فرهنگی دانشجویان است. به طور مثال اگر در دوره دبیرستان اهل الکل، مواد مخدر و مهمانی رفتن نبودهاید، ممکن است در ماه های اول زندگی دانشجویی کمی شوکه شوید.
البته این چیزی نیست که از آن هراس داشته باشید. اما بهتر است تعدادی از مکانیسمهای ایمنی را برای تامین آرامش ذهنی خودتان و والدین تان فرا بگیرید. از جمله این مکانیسمها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- هیچ وقت تنهایی بیرون نروید و یا حداقل دو نفر دیگر را در جریان جایی که میخواهید بروید بگذارید.
- با افراد جدید زود صمیمی نشوید و اول شناخت کامل را نسبت به آنها پیدا کنید.
- تحت تاثیر تعارف، همیشه فداکارانه رفتار نکنید. چون ممکن است دیگران به این رفتار فداکارانه شما عادت کنند.
- یک برنامه پشتیبان برای شبهایی که مطابق میلتان پیش نمیرودداشته باشید.
- سعی کنید در این دوران در کلاسهای فوق برنامه که توسط دانشگاه یا خارج از دانشگاه ارائه می شود شرکت کنید. از این طریق میتوانید مهارتهای خودتان را افزایش دهید و وقتهای خالیتان را پر کنید.
۱.کاغذ بازی ها و مقررات دانشگاه
این مورد جز کسالت بارترین چالش های سال اول دانشگاه است و در صورت عدم رعایت نکات مهم، باعث ایجاد دردسر خواهد شد. اطمینان حاصل کنید که تمام اسناد مورد نیاز و مدارک شخصیتان از اجاره نامه گرفته تا برنامه درسی کلاس هایتان را همراه خود دارید و دستورالعمل های لازم را اجرا می کنید. از آنجایی که در این مواقع درگیریهای ذهنی زیاد است، بهتر است تمام کارهایی که قصد انجام آنها را دارید یادداشت کنید تا فراموش نشوند.
اگر خارج از کشور تحصیل می کنید، آمادگی و چک کردن مدارک رسمی بسیار مهم است. چون هنگام ورودتان به کالج، ابتدا مدارک مربوط به مهاجرتتان را مورد بررسی قرار خواهند داد.
۲. آمادگی برای کلاس ها
یکی از چالش های سال اول دانشگاه، داشتن آمادگی قبل از کلاسها است. زیرا بعضی از اساتید انتظار دارند آشنایی اندکی با درس هایی که قرار است تدریس شوند، داشته باشید. از آنجایی که ثبت نام در کلاس ها معمولا قبل از اقامت در شهر مقصد صورت میگیرد، بهتر است با مرور برنامه درسی تان این آمادگی را در خود ایجاد کنید.
اگر قصد ثبت نام در کلاس های فوق برنامه مانند باشگاه را دارید، ابتدا منتظر باشید تا برنامه کلاسهای دانشگاهتان مشخص شود. زیرا در ترم اول دانشجویان امکان تغییر ساعت کلاسها و یا انتخاب کلاسها را ندارند ولی از ترم دوم به بعد این مشکل رفع می شود.
سعی کنید قبل از شروع کلاس ها و یا در طول ترم، با ترم بالاییهایتان ارتباط بگیرید و درمورد دروس و اساتید و نوع طرح سوالات امتحان، میزان اهمیت استاد به حضور و غیاب و.. اطلاعات کسب کنید.
۳.سبک زندگی جدید در دانشگاه
بسیاری از دانشجویان در برخورد با چالش های سال اول دانشگاه، بسیار هیجان زده عمل می کنند. البته این تجربه جالبی است که با افراد زیادی هم سن خودتان همراه شدهاید و جای تعجبی ندارد که بخواهید با هر تعداد آدمی که ممکن است آشنا شوید. اما اطمینان حاصل کنید که برنامه معاشرتتان با دیگران را بر پایه درسهایتان تنظیم کنید. ارتباط شما با اطرافیانتان نباید باعث لطمه خوردن به دروس و نمراتتان شود.
در راستای تمامی موارد ذکر شده، جالب است توصیه های دانشگاه سیدنی در استرالیا را به دانشجویان سال اولی خود، مطالعه کنید.
دیدگاه ها