هر آنچه که باید قبل از یک مصاحبه شغلی انگلیسی بدانید
فهرست بخش ها
در مصاحبه شغلی انگلیسی چه میگذرد؟
حتی تصور اینکه مصاحبه شغلی انگلیسی داشته باشیم، میتواند استرسزا باشد. ولی امیدواریم که بتوانید پس از خواندن این مقاله بر ترس خود غلبه کنید.
آمادگی حضور در یک مصاحبه شغلی انگلیسی یا هر زبان دیگری، الزامات مخصوص به خود را دارد. در این مقاله تمامی این ملزومات را با هم بررسی میکنیم و با تمرکز بر آن ها، بهترین نتیجه را برای شما رقم میزنیم.
خود را برای مصاحبه شغلی انگلیسی آماده کنید
همیشه باید چند روز قبل از انجام مصاحبه شغلی، برای این کار آماده شوید و سعی کنید تا اضطراب خود را تا حد ممکن کاهش دهید. اما آماده شدن برای مصاحبه شغلی انگلیسی کمی حساستر و زمانبر تر خواهدبود. سؤالاتی که قرار است پرسیدهشود، عموماً مرتبط با تجربههای کاری ذکر شده در رزومه شما است اما همگی به زبان انگلیسی. پس به یاد داشته باشید که در مورد تمامی توناییهای خود به زبان انگلیسی مطالعه داشتهباشید. همچنین یکی از ملزومات راه یافتن به یک مصاحبه، داشتن یک رزومه است که در مقاله اخیر نحوه نوشتن رزومه کاری انگلیسی را منتشر کردیم.
-
چرا فکر میکنید که ما شما را استخدام میکنیم؟
پاسخ بعضی سوالات، توضیحات بیش از حد است که ممکن است در مصاحبه شغلی انگلیسی پرسیده نشود. مثلا
در مورد شرکت ما چه اطلاعاتی دارید؟
فراموش نکنید که اگر سوالاتی این چنین از شما پرسیده شد، نیازی به توضیحات جامع و کامل نیست. فقط کافیست در مورد تواناییهای خود توضیح دهید.
-
چرا شغل قبلی خود را ترک کردید؟
بعضی سوالات پیوسته در تمامی مصاحبهها تکرار میشوند. پس فراموش نکنید که پاسخ مناسبی برای آنها در مصاحبه شغلی انگلیسی در نظر داشتهباشید.
-
کارفرمای خود را در چند کلمه توصیف کنید
به یاد داشته باشید، چه در مصاحبه شغلی انگلیسی چه در مصاحبه شغلی به هر زبانی دیگر، هرگز نکات منفی در مورد کارفرمای گذشته خود نگویید. زیرا ممکن است این شرکت تصور کند که شما بعد از خروج از آنجا هم نظرهایی مشابه به شرکت بعدی ارائه خواهید داد.
-
چطور میتوانید در موقعیت شغلی خود پیشرفت کنید؟
سعی نکنید تا حقایق مرتبط با نقاط ضعف خود را پنهان کنید. وقتی که نکات ضعف خود را در پاسخ به چنین سؤالی مطرح میکنید، واضح است که شما دنبال پیشرفت هستید. و ضعفهای خود را به خوبی شناسایی کردهاید.
سناریو جدید مصاحبههای شغلی
به تازگی باب شدهاست که در مصاحبه شغلی، بالعخص مصاحبه شغلی انگلیسی، مصاحبه شونده را در موقعیتی که ممکن است در شرکت با آن مواجه شود، قرار میدهند. در این حالت وظیفه شماست که بتوانید شرایط بیرون رفتن از چنین موقعیتی را برای آنها توصیف کنید.
اکثر کارفرمایان توجه بیشتری به شخصیت شما نسبت به تواناییهای شما دارند. نیازی نیست تا مجدداً تواناییهای خود برای آنها بازگو کنید. شما از قبل چنین کاری را در رزومه خود و به طور کامل انجام دادهاید.
همچنین می توانید مطالعه کنید:
چرا باید یک زبان جدید را یاد بگیریم؟
سؤالات شما:
معمولاً در انتهای مصاحبه کاری، شخص مصاحبه کننده میپرسد که آیا سؤالی دیگری دارید؟
سعی کنید از قبل در مورد شرکت مورد نظر اطلاعاتی جمع آوری کنید و در صورت وجود وب سایت، آنرا به زبان انگلیسی مطالعه کنید تا برای مصاحبه شغلی انگلیسی خود آماده باشید. اکثر مواقع میتوان چنین اطلاعاتی را از طریق وبسایت، بروشورها و سایر منابع موجود جمع آوری کرد. پس از مطالعه این اطلاعات، میتوانید سؤالات مناسبی در مورد شرکت آنها طرح کرده و در زمان لازم آنها را بپرسید.
بهعنوان مثال پس از بررسیهای مورد نظر، متوجه میشوید که در طول سال، معمولاً دو تن از کارمندان این شرکت وظیفه دارند تا در مورد نمایشگاه سالانه، ارائهای را انجام دهند. علاوه بر این، این افراد باید در غرفههای نمایشگاه، به معرفی محصولات شرکت مورد نظر بپردازند. با استفاده از چنین اطلاعاتی میتوانید سؤالاتی مانند نمونههای زیر طرح کنید؟
معمولاً چه افرادی برای ارائه اطلاعات مورد نظر به مشتریان انتخاب میشوند؟
چطور میتوانیم بهعنوان چنین فردی در شرکت نقش آفرینی کنم؟
معمولاً موضوعی که این افراد ارائه میکنند در چه زمینهای است؟
پرسش چنین سؤالاتی به خوبی نشان میدهد که شما توانستهاید اطلاعات کاملی در مورد شرکت مورد نظر به دست آورید. علاوه بر این، علاقه نسبتاً خوبی به فعالیتهای این مرکز دارید. چنین سؤالاتی میتوانند جایگاه شما را تا اندازه زیادی بالا ببرند و در نتیجه امکان انتخاب شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
با افراد زیادی برخورد کردهام که سؤالاتی از قبیل نمونه زیر را مطرح میکنند.
حقوق تعیین شده به چه میزانی است؟!!!
باید از پرسیدن چنین سوالی خودداری کرد.
چنین سؤالاتی باعث میشود تا مسئولین آن شرکت تصور کنند که شما فقط به دنبال کسب درآمد هستید و موقعیت کاری از اهمیت کمتری برخوردار است. با این حال، همه کارفرمایان به خوبی از علاقه افراد برای دانستن چنین اطلاعاتی با خبر هستند.
علاوه بر این، اطلاعات دیگری که ممکن است کارفرمایان در اختیار مصاحبه شوندگان قرار دهند، میتوانند در زمینههای مختلفی از قبیل زمان مصاحبه دوم است. در بعضی از مواقع، پس از گذشت مرحله اول، موقعیت کاری به صورت مستقیم به فرد مصاحبه کننده واگذار خواهد شد و در نتیجه نیازی به مصاحبه دوم وجود نخواهد داشت.
پوشش مخصوص مصاحبه شغلی
این حساسیت در تمامی مصاحبه های شغلی، چه مصاحبه شغلی انگلیسی چه هر زبان دیگر وجود دارد. سعی کنید لباس مناسبی در روز مصاحبه خود بپوشید. بیشتر مواقع بهتر است از لباسهای رسمی استفاده کنید. این لباسها عموماً شامل رنگ سفید و سیاه هستند. اکثر مواقع مردها و زنها از شلوارهای مشکی و پیراهنهای یقه دار سفید استفاده میکنند. علاوه بر این، مردها میتوانند از کروات و کفشهای مناسبتری نیز استفاده کنند. بانوان نیز میتوانند از جواهرات سنتی و کفشهای پاشنه بلند استفاده کنند. به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان نباید از تیشرت و لباسهای لی در مصاحبه استفاده شود. در مقاله ای که اخیرآ نیز نوشته ایم، اطلاعات جامعتری در مورد لباس های مناسب برای روز مصاحبه آیلتس داده شده است.
اطلاعات درخواستی
در صورتیکه از طریق ایمیل، رزومه و یا سی وی خود را به شرکت مورد نظر ارسال کردهاید، پیشنهاد میکنیم که مجدداً رزومه و یا سی وی خود را که این بار پرینت کردهاید، در هنگام ورود به محل مصاحبه در اختیار کارفرمای خود قرار دهید. بهتر است تا این موارد در درون پوشهای قرار داده شوند و سپس به صورت تمیز و مرتب در اختیار کار فرما قرار گیرند.
همچنین می توانید مطالعه کنید:
زبان انگلیسی مثل آب خوردن را بیاموزیم: نکتههایی برای تقویت Speaking
رسیدن به محل مصاحبه
یکی از نکات مهم در زمینه مصاحبه، وقت شناسی است. سعی کنید حداقل چند دقیقه زودتر از زمان ملاقات در محل مورد نظر حاضر شوید. در این صورت میتوانید افکار خود را متمرکز کنید و علاوه بر این اطلاعاتی را نیز در مورد محل مورد نظر به دست آورید. در زمانی که با کارفرمای خود مواجه شدید، لبخند بزنید و در هنگام دست دادن، سعی کنید تا ارتباط چشمی با او برقرار کنید.
مصاحبه
برای کسب اطلاعات مورد نیاز میتوانید به بخش «آمادگی برای مصاحبه» و همچنین «سؤالات مطرح شده در زمینه گفتگوهای کاری» مراجعه کنید. ارتباط چشمی خود را حفظ کنید و سعی کنید خود را به این گفتگو علاقهمند نشان دهید. از گفتگوهای بین خود و مصاحبه کننده، نکتهبرداری کنید تا به او نشان دهید که نمیخواهید نکات مهم را فراموش کنید. علاوه بر این، میتوانید سؤالات خود را نیز در طول این مصاحبه بپرسید. ولی باید سعی کنید تا این سؤالات را در زمان مناسب آن طرح نمایید. هیچگاه سخنان طرف مقابل را قطع نکنید.
باتوجه به اینکه اغلب مصاحبه های حرفه ای به زبان انگلیسی برگزار میشود، اُتیچر اساتیدی حرفه ای فراهم کرده است که برای آمادگی در مصاحبه های کاری آماده تان میکنند.
ترک محل مصاحبه
بابت وقت اختصاص داده شده، از شخص مصاحبه کننده تشکر کنید. حتما در نظر داشته باشید که در صورتی که در مصاحبه شغلی انگلیسی شرکت میکنید جلمات ویژهای برای سپاس گزاری یاد بگیرید. در نهایت اگر شخص مصاحبهکننده اطلاعاتی در مورد زمان مورد نظر برای دریافت پاسخ، اطلاعاتی را در دسترس شما قرار نداد، میتوانید در اینباره از او سؤال بپرسید.
فعالیتهای بعد از مصاحبه
روز بعد نامهای به صورت تایپ شده به فردی که با شما مصاحبه کرد ارسال کنید. از زمانی که به شما اختصاص داده بود تشکر نمایید. در صورتی که قصد ارسال ایمیل را دارید، حتماً به صورت رسمی ارسال کنید.
ارسال نامه در مصاحبه شغلی انگلیسی با توجه به قواعد نامهنویسی انگلیسی بسیار ویژه است؛ پس باید به این قوانین نیز توجه کنید.
علاوه بر این، نیاز است تا شرایط خود را برای شروع همکاری با شرکتهای جدید بررسی کنید. آرامش خود را حفظ کنید و تنفس عمیقی بکشید و در این مورد بیشتر تفکر کنید. مطمئن باشید که تواناییهای شما برای انجام این کار بالاتر از بسیاری از افراد دیگر است. چنانچه در غیر این موضوع بود، شرکت مورد نظر به هیچ عنوان با شما برای انجام مصاحبه تماس نمیگرفت. پس مطمئن باشید که میتوانید با موفقیت از عهده این کار برآیید.
امیدواریم که بتوانید از مصاحبه شغلی انگلیسی با موفقیت خارج شوید.
دیدگاه ها