آزمون یوس ترکیه
آزمون یوس YÖS (امتحان دانشجویان خارجی) آزمون ورودی دانشگاهی است که توسط دانشجویان خارجی که می خواهند در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنند مورد استفاده قرار می گیرد.آزمون YÖS یک آزمون مرکزی نیست. این یک امتحان مهم برای دانشجویان خارجی است که می خواهند زندگی تحصیلی خود را در ترکیه ادامه دهند. دانشگاه های جمهوری ترکیه آزمون YÖS خود را برگزار می کنند.
در سالهای اخیر ترکیه یکی از مقاصد تحصیلی برای بسیاری از دانشجویان بوده است و آزمون یوس ترکیه یک قدم برای ورود به دانشگاه. اگر نگاهی به آمار مهاجرتهای تحصیلی بیاندازیم میبینیم که در لیست کشورها، ترکیه نیز وجود دارد و سالیانه افراد بسیاری برای تحصیل به این کشور سفر میکنند. از این رو همانند بسیاری از کشورها و دانشگاهها، دانشگاههای ترکیه نیز برای پذیرش دانشجوی خارجی و جدید آزمونی برگزار میکند. بنابراین برای بالا بردن شانس قبولی خود در دانشگاههای دولتی این کشور بهتر است این آزمون و جنبههای مختلف آن را بشناسیم. در ادامه اتیچر به بررسی این موضوع میپردازد.
فهرست بخش ها
آزمون یوس چیست؟
در سالهای اخیر شاهد آن بودهایم که بسیاری افراد برای تحصیل به ترکیه رفتهاند. این نشان دهندهی آن است که این کشور برای ورود دانشجویان خارجی شرایط آسانتر و راحتتری دارد. همچنین زندگی دانشجویی نیز در آن راحت است. از این رو مقصد محبوب بسیاری برای تحصیل و زندگی است. اما باید این نکته را دانست که همانند بسیاری از کشورها برای ورود به دانشگاههای ترکیه نیز باید از آزمونی به نام آزمون یوس عبور کرد. این آزمون که با هدف سنجش دانش ریاضی صورت میگیرد، بیشتر برای متقاضیان مقطع کارشناسی توصیه میشود اما گاها برای مقطع ارشد نیز موثر است.
همانطور که قبلتر گفته شد این آزمون به عنوان سنجشی برای ورود افراد به دانشگاههای مختلف صورت میگیرد و درواقع به عنوان آزمون ورودی در نظر گرفته میشود. اما این آزمون دقیقا چیست؟ آزمون یوس ترکیه (YOS) که مخفف Yabanci Uyruklu Öğrenci Sinavi است، آزمونی است برای داوطلبان خارجی که قصد ورود به دانشگاههای این کشور را به خصوص در مقطع کارشناسی دارند. همچنین این آزمون علاوه بر دانشگاههای دولتی برای ورود به برخی دانشگاههای خصوصی نیز برگزار میشود؛ دانشگاههایی نظیر باشکنت در شهر آنکارا پایتخت ترکیه. اما باید دانست که یوس آزمونی متمرکز نیست و درواقع هر دانشگاه آزمون مختص خود را برگزار میکند. از آنجایی که این آزمون مختص دانشجویان خارجی است، شهروندان ترکیه نمیتوانند در آن شرکت کنند. در عوض میتوانند در آزمونی به نام OSS که معادل همین آزمون است شرکت کنند که درواقع نوعی کنکور برای ورود به دانشگاه است.
اجزای تشکیل دهندهی آزمون
این آزمون از دو بخش تشکیل شده است و هر بخش به صورت جداگانه بررسی میشود. تا سال ۲۰۱۱ برگزاری این ازمون بر عهدهی وزارت عاوم بود اما پس از این سال دانشگاهها خود مسئول برگزاری بودند، از این رو دیگر تعداد سوالات و سرفصلها از قبل مشخص نیست.
اما به طور کلی و در دو بخش مباحث ریاضی، هندسه و هوش در کنار زبان ترکی سنجیده میشود. اما به چه شکل؟ بخش اول آزمون یوس ترکیه مربوط به سوالات ریاضی، هندسه و هوش است. تعداد سوالات این بخش بین ۸۰ تا ۱۰۰ سوال است که در حدود ۵۰% آن را سوالات هوش، حدود ۳۰% آن را سوالات ریاضی و حدود ۲۰% باقی مانده را سوالات هندسه تشکیل میدهند که زمان پاسخگویی به آنها تقریبا دو ساعت است. نکتهی قابل توجه در رابطه با بخش اول آزمون این است که برخی دانشگاهها از مباحثی همچون جغرافیا، شیمی، فیزیک و زیست نیز سوال طرح میکنند. از این رو برای آنکه از سرفصلهای آزمون خود مطمئن شوید بهتر است به سایت دانشگاهی که قرار است برای آن اقدام کنید مراجعه کنید.
بخش دوم آزمون که برای سنجش دانش زبانی شما است به صورت کیفی و با نمرات A, B, C سنجیده میشود. اما همانطور که دیگر میدانید هر دانشگاه آزمون مختص خود را دارد از این رو تعداد سوالات و زمان پاسخگویی به آنها میتواند متغیر باشد اما به صورت میانگین حدود ۱ ساعت در این بخش زمان خواهید داشت. نکتهی مهم در این بخش این است که اگر پس از گذراندن بخش اول و قبولی در آن، از این بخش عبور نکنید باید ۶ ماه قبل از شروع ترم زبان ترکی خود را تقویت کنید.
روشهای جدید یادگیری زبان خارجی
تحصیل در رشتهی دلخواه
اگر در آزمون یوس نمرهی قبولی را دریافت کردهاید، میتوانید در دانشگاه مورد نظر برای تمام رشتهها اقدام کنید. هر دانشگاهها براساس دانشکدههای خود سهمیه پذیرش دانشجویان را اعلام میکند. اما تنها دو مورد علاوه بر آزمون یوس ترکیه ممکن است نیاز به آرمون دیگری نیز داشته باشند:
- بعضی از دانشگاههای موسیقی و هنر آزمون استعدادیابی نیز دارند که علاوه بر یوس باید در آن نیز شرکت کنید.
- برای ورود به آکادمی نظامی و پلیس نیز باید از آزمون دیگری که شرایط فیزیکی و روانی شما را میسنجد هم عبور کنید.
اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قبولی در آزمون یوس به معنای دریافت بورسیه تحصیلی از سوی دانشگاه و یا دولت ترکیه نیست و این آزمون همانند کنکوری است تا شما را برای ورود به دانشگاههای دولتی این کشور بسنجد.
چه کسی می تواند برای YÖS درخواست دهد؟
دانش آموزان خارجی که سال آخر دبیرستان خود را می گذرانند یا فارغ التحصیل دبیرستان هستند معمولاً برای آزمون YÖS درخواست می دهند. پس از گذراندن تمام تحصیلات دبیرستانی خود در دبیرستان های خارج از کشور، T.C. شهروندان نیز می توانند شرکت کنند.
سوالات YÖS و موضوعات آزمون یوس از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است. اما موضوعات را میتوان حدس زد و دسته بندی کرد. در حالی که داوطلبان باید در ابتدای آزمون YÖS در یک آزمون مرکزی شرکت کنند، دانشگاهها امتحانات خود را برگزار میکنند. امتحان برخی از دانشگاهها در سایر دانشگاهها نیز به حساب میآید. آزمونها و سوالات دانشگاههای مختلف را گردآوری کردهایم تا بتوانید نگاهی به سوالات آزمون YÖS بیاندازید.
چند سوال و چند دقیقه؟
در این آزمون در مجموع ۸۰ سوال شامل ۴۰ سوال ریاضی، ۱۰ سوال هندسه، ۳۰ سوال توانایی عمومی و منطق مطرح میشود. این آزمون در یک جلسه برگزار میشود و مدت زمان کل آن ۱۳۰ دقیقه می باشد.
آیا آزمون YÖS آنلاین است؟
امتحان نیز به صورت آنلاین از طریق وب سایت انجام میشود. داوطلبان میتوانند هر چند بار که بخواهند درخواست دهند و در بیش از یک آزمون شرکت کنند. درخواستهای امتحانی معمولاً بین ماه مارس و ژوئن در طول سال انجام میشود. نتایج آزمون حداکثر تا ۱.۵ ماه پس از برگزاری آزمون اعلام میشود.
نمره دیپلم YÖS چقدر باید باشد؟
معدل فارغ التحصیلی دوره متوسطه یا معدل دیپلم دبیرستان باید حداقل ۴۰ یا ۶۰ در برخی از دانشگاهها به عنوان معیار آزمون دانشجوی خارجی یا YÖS است.
چند امتیاز باید از آزمون یوس بگیرید؟
یک برنامه امتیاز آستانه در YÖS وجود دارد. هر داوطلبی که برای دانشگاههایی با نتیجه یوس اقدام می کند باید حداقل ۴۰ امتیاز کسب کند.
یوس آزمونی برای دانشجویان خارجی است که می خواهند در هر دانشگاهی در ترکیه تحصیل کنند اجباری است. … آزمون مهارتهای یادگیری پایه به دو زبان مختلف انگلیسی و ترکی پرسیده میشود.
دیدگاه ها